The Carburetors

The Carburetors är ett norskt band som spelar hård rock n´ roll. Dom beskrivs som en blandning av Chuck Berry och Motörhead.

The Carburetors består av Eddie Guz (sång), Kai Kidd (gitarr), Christopher Merchand (gitarr), King O´Men (bas) och Chris Nitro (trummor). Bandet startade 2001 och första plattan, ”Pain is Temporary, Glory is Forever” släpptes 2004. Videon till låten ”Burnout” blev den näst mest spelade videon i Norge, alla kategorier, det året.

2012 var The Carburetors med i norska melodifestivalen. Dessvärre kom inte bidraget till final, men det berodde mer på de norska tittarnas dåliga smak än på låten. Låten är nämligen en riktigt cool rockrökare. Tänk er ett norskt Volbeat.  Bidraget ligger på senaste plattan ”Laughing in the Face of Death” (2015).

Ett mer oväntat tilltag är att bandet gjorde en cover på Boney M´s hit ”Daddy Cool” 2010. Kolla in den och bandets andra videos på Youtube. Gå sedan in på Spotify och lyssna på skivorna för att till sist välja att se The Carburetors på Helgeåfestivalen.

hemsida facebook twitter spotify-kopia

Facebook
Instagram
Spotify