Takida

Takida släppte sitt debutalbum, ”Make You Breathe” 2006, men startade faktiskt redan före millennieskiftet, närmare bestämt 1999. Robert Pettersson (sång, även i Stiftelsen) och Tomas Wallin (gitarr) var med och bildade bandet och i övrigt består dagens Takida av Mattias Larsson (gitarr), Kristoffer Söderström (trummor) och Chris Rehn (klaviatur/cello).

Takidas andra skiva ”Bury the lies” som släpptes 2007 toppade svenska skivlistan. Året efter släpptes singeln ”Curly Sue” från nämnda skiva, med vilken man  lyckades med bedriften att ligga på Trackslistans förstaplats i tio veckor. Sedan snodde Takida åt sig längdrekordet på samma lista när låten stannade kvar i 50 veckor sammanlagt. Det har blivit sex studiofullängdare hittills där den senaste, ”A Perfect World”, släpptes 2016.

Att påstå att Takida är populära är en underdrift. Deras tio-i-topplista på Spotify består av låtar med allt från ca 1,5 miljoner till över 31 miljoner  klick. På deras hemsida kan man läsa att nästintill 120 spelningar genomförts sedan sommaren 2012. Dom har precis varit ute på turné där bland annat ett utsålt KB i Malmö ingick. Detta trots att det bara var en knapp graviditetslängd sedan dom senast besökte staden.

Att lyckas med en sån sak tyder på hårt arbete och trogna fans. Takida är ett av de mest önskade banden till Helgeåfesivalen och nu är dom alltså äntligen på väg  från Ånge ner till oss i Knislinge.

Facebook
Instagram
Spotify