Sons of Apollo

Bandnamnet ”Sons of Apollo” säger möjligen inte alla våra besökare något, men medlemmarnas meritlistor kommer förmodligen inte lämna särskilt många frågande. Det som skrivs här nedan är bara ett axplock av allt som hade kunnat nämnas och för en mer utförlig genomgång rekommenderas Wikipedia:

Jeff Scott Soto är sångaren som var hos oss förra året med Talisman. Han har även varit sångare hos gitarrvirtuoser som Yngwie Malmsteen och Axel Rudi Pell.

 

Ron ”Bumblefoot” Thal är gitarrist med solokarriär och inte minst medlemskap i Guns n´ Roses  2006-2014 som sina största meriter. 

 

Derek Sherinian spelade keyboard på en knippe studioskivor med Dream Theater, Billy Idol, Yngwie Malmsteen och Alice Cooper. Dessutom skötte han tangenterna i det fördolda på Kiss liveplatta ”Alive III”.

 

Billy Sheehan är basisten som kanske är mest känd som medlem i Mr Big (”To be with you”).  Innan dess spelade han i Van Halens klassiske sångare David Lee Roth´s soloband. Nuförtiden har han även bandet Winery Dogs där Mike Portnoy är trummis.

 

Mike Portnoy är som sagt även trummis i Winery Dogs, men mest känd är han nog för sitt medlemskap i Dream Theater.  Han spelade också i Adrenaline Mob och ersatte avlidne A J Pero i Twisted Sister när dessa gjorde sin avskedsturné.

Att dessa herrar är söner till Apollo, dvs musikens gud i grekisk mytologi, är med andra ord inte helt otänkbart så musikaliskt begåvade som dom är.

Sons of Apollos debut, ”Psychotic Symphony” (2017), har av många kallats för ”årets BÄSTA skiva”. Inte illa för en debut. Å andra sidan är det som sagt en debut gjord av legender. Legender som du inte bör missa när dom besöker oss i Knislinge.

 

Facebook
Instagram
Spotify