John Lindberg Trio

John Lindberg Trio har varit i Knislinge innan, men då på ett av våra andra arrangemang. Nämligen ständigt återkommande ”Rockabilly Rumble” vilket vi ödmjukt vill rekommendera. Titeln på arrangemanget avslöjar aktens genre för dom som inte är insatta. John Lindberg Trio, eller JLT som dom kallas av fansen, spelar rockabilly av bästa sort.

JLT bildades 2004. Ständiga medlemmar sedan dess är John Lindberg (sång/gitarr) och Joakim Dunker (trummor). Som alla riktiga rockabillyband använder sig JLT av kontrabas, eller ståbas om ni så vill. Den trakteras från och med 2016 av Nathanael Marcusson.

Det har hunnit bli åtta plattor sedan start. 2014 kom ”Dig it” ut. Låten ”Still in my car” har en illa dold likhet med Roxettehiten ”Sleeping in my car”, både i titel och öppningsriff. Det lär inte vara en slump då Per Gessle har varit med och gjort den. På samma platta har en annan 80-talsikon varit med och skrivit ”Hit me”, nämligen Susie Päivärinta.

För att återkoppla till senast nämnda låttitel kan man säga att om ni är sugna på hårt slående rockabilly så är JLT rätt band att se, och det gör ni alltså hos oss i Knislinge.


Facebook
Instagram
Spotify