Wicked Wendy är Hässleholmsbandet som kom ut i det offentliga så sent som 2017 och nu i rasande fart har producerat fyra egna singlar och hunnit ta sig till scener på bland annat Kristianstad Rockfest, Helltown, Rockbåten, och nu Helgeåfestivalen. Första EP:n är planerad att släppas till hösten.

Bandets genre är melodisk metal, men soundet som är ganska obestämbart har en tung, men starkt melodisk kärna som bottnar i metalcore, thrash, gammal hederlig punk och progressiv metal.
Någon har beskrivit Wicked Wendys musik som ”klassisk göteborgsdödsmetal, fast utan allt growlet”. En passande beskrivning. istället har bandets sångerska en stark och något raspig whiskeyröst som skvallrar om bluesrock.

Gitarrerna är tunga och nedstämda, men lägger sig allt som oftast till med riff som får tankarna att gå tillbaka till drömska metalscener från tidigt 2000-tal.

De stenhårda slagen som haglar över trumskinnen vittnar om en förkärlek för snabb och hetsig metal. Basen är mycket tung och energisk. Precis som basisten själv.

Kombinationen av de fyra medlemmarnas spretiga musiksmak har resulterat i en tung och het melodisk metal som framförs med mycket glöd av tre stenhårda herrar och en förförisk kvinna.

HELGEÅFESTIVALEN
Knislinge Folkets Park
Parkgatan 7
289 33 Knislinge

Copyright 2020 © Helgeåfestivalen

Produktion & Design av Kreativ Studio