När någon yttrar ordet ”Mustasch” så tänker Medelsvensson lika ofta på Ralf Gyllenhammar och bandet han frontar som på ansiktsbehåringen. Ralf Gyllenhammar (sång/gitarr) är det ständiga ansiktet utåt i media, men bandet består såklart av fler medlemmar. Från starten 1998 har även Mats ”Stam” Johansson (bas) varit med. Dagens upplaga består även av David Johannesson (gitarr) och Robban Bäck (trummor).

Mustasch har under sin karriär fyllt på sin låtskatt med svänga låtar som exempelvis ”Homophobic/Alcoholic”, ”Black city” och ”Double nature”, samtliga superlätta att headbanga till. Folkligheten har alltid varit stor och den blev än större när killarna gästade Melodifestivalen härom året för att tolka Hasse Anderssons ”Änglahund” som mellanakt. Denna tolkning, på engelska kallad för ”Hound from Hell”, är facit på hur man gör en bra tolkning av en känd låt (ett facit som ett visst TV-program kanske borde tjuvkika på).    

Med ett 20-tal singlar liggandes på hälften så många fullängdare, senast ”Silent Killer” (2018),  har Mustasch en stabil grund att stå på, så förvänta dig inget annat än det bästa när Ralf och de andra bestiger vår scen för första gången sedan 2014.

HELGEÅFESTIVALEN
Knislinge Folkets Park
Parkgatan 7
289 33 Knislinge

Copyright 2020 © Helgeåfestivalen

Produktion & Design av Kreativ Studio