Förföriskt, Stilistiskt & Monumentalt. 

Så sammanfattas det hypade metalbandet Eleine från Landskrona. 

Deras musik beskrivs som tung symfonisk metal, och du bjuds in till en värld av symfonier, förförisk sång och orientaliska influenser och en liveshow som slår dig med häpnad.

Eleine släppte sitt självbetitlade debutalbum 2015, och 23 februari 2018 släppte Eleine sitt andra album ”Until The End” och placerades som #1 på de svenska säljlistorna under den första veckan av releasen. Albumet blev väl mottaget, minst sagt, av både fans och kritiker. 

Eleine har under sina 4 år som ett aktivt band turnerat delar av Europa tillsammans med Portugals största metalband Moonspell, turnerade i Sverige med W.A.S.P. och har gjort flera omtalade shower på olika festivaler så som Sweden Rock, Gefle Metal och Sabaton Open Air.

I slutet av 2017 spelade Eleine i Tokyo, Japan, på Loud ’n Metal Mania Festival med stor framgång som ledde till ett skivkontrakt i hela Asien med Marquee Inc./Avalon. 

Sommaren 2018 åkte Eleine ut på sin ”Until The End”-turné och de var även support till Arch Enemy i Sverige under ”Will To Power”-turnén.

Hösten 2018 fortsatte de med ”Until The End”- turnén i UK, Danmark och Sverige.

HELGEÅFESTIVALEN
Knislinge Folkets Park
Parkgatan 7
289 33 Knislinge

Copyright 2020 © Helgeåfestivalen

Produktion & Design av Kreativ Studio