2012 headlineade U.D.O. Helgeåfestivalen. Hösten efter gjorde Udo med band ett stopp i Knislinge, Folkets park. Då hade dom med sig supporten Battle Beast som var rätt okända i Sverige, men inte mindre bra för det. Sedan 2013 har Battle Beast ökat sin popularitet här i landet och 2019 är det dags för Battle Beast att besöka vår festival för första gången.

För den som inte har koll på bandet så är det melodisk heavy metal med en touch från 80-talet som vi snackar om. Battle Beast bildades i Helsingfors, Finland, 2005 och större delen av bandet är kvar från urupplagan – Juuso Soinio (gitarr), Pyry Vikki (trummor), Eero Sipilä (bas) och Janne Björkroth (keyboard).

Vid tiden för förra Knislingebesöket hade man nyligen släppt sin andra, självbetitlade skiva, tillika den första med den då nya sångerskan Noora Louhimo. Albumet efter det fick namnet ”Unholy Savior” och kom ut 2015. Kort därpå så lämnade gitarristen Anton Kabanen skeppet och ersattes med Joona Björkroth. Då Anton var huvudsaklig låtskrivare tvivlade en del kritiker på att bandet skulle klara sig. Bandet har sedan desss ökat än mer i popularitet så det enkla svaret är JA!

HELGEÅFESTIVALEN
Knislinge Folkets Park
Parkgatan 7
289 33 Knislinge

Copyright 2020 © Helgeåfestivalen

Produktion & Design av Kreativ Studio