H.E.A.T

Det måste vara något speciellt med vattnet i Upplands Väsby. Europe, Malmsteen, Treat, Talisman och under det senaste decenniet även  H.E.A.T. 2009 deltog H.E.A.T i Melodifestivalen med låten ”1000 Miles” och sedan dess har bandet vuxit sig stora i Sverige, men inte minst utomlands.

Från starten 2007 har bandet bestått av Jona Tee (keyboard), Jimmy Jay (bas) och Crash (trummor). Man hade även två gitarrister i Dave Dalone och Eric Rivers. Dalone hoppade av 2013 men ersattes inte. Rivers gjorde likadant 2016 och då kom Dalone tillbaka. Bandet är alltså numera en kvintett.

Sångaren Kenny Leckremo höjdes till skyarna lämnade bandet 2010 och när man letade efter ersättare hittade man en Idolvinnare utan suget att tvunget vara soloartist. Denna sångare var Erik Grönwall och med honom bakom micken lyftes H.E.A.T ytterligare ett par snäpp.

Sedan Grönwalls intåg har man turnerat hårt och hunnit släppa tre skivor varav den senaste, ”Into the Great Unknown”, kom så sent som i september 2017. Classic Rock Magazine skrev såhär om skivan:

”H.e.a.t. have just made the most complete album of their career. Watch their rise continue.”

Plattan blev dessutom tilldelad 9/10 poäng. Sen vet alla vi som varit på en spelning med gruppen att om H.E.A.T är bra på skiva, så är dom GRYMT bra live.

Facebook
Instagram
Spotify