Electric Boys

I slutet av 80-talet bildades funkiga Electric boys av Conny Bloom (sång/gitarr),  Franco Santunione (gitarr), Andy Christell (bas) och Niclas Sigevall (trummor).

1989 släpptes debutplattan ”Funk-o-Metal Carpet Ride”. Singeln ”All lips ´n hips” pikade på amerikanska Billboardlistan på plats 16. I Sverige gick det också väldigt bra för skivan. Utöver den egna musiken fick gruppen dessutom en nationell superhit med ”För Fet För Ett Fuck” tillsammans med Svullo.

När uppföljaren ”Groovus Maximus” (1992) släpptes var sättningen densamma men till tredje plattan, ”Freewheelin´” (1994) var det bara Conny och Andy kvar från den klassiska kvartetten.

2009 återförenades gruppen i original. Två skivor och mängder spelningar har det hunnit bli sedan dess. Niclas bor bor i USA så Jolle Atlagic (The Quill, Hanoi Rocks) har varit inhoppare vid behov. 2015 höjdes Jolles status till ”fullvärdig medlem” och gruppen var därmed en kvintett med två trummisar.

2017 fyllde ”Groovus Maximus” 25 år och på Sweden Rock firade man med att spela plattan i sin helhet. Alla fem medlemmarna medverkade och det var enligt undertecknad magiskt . Det lär det bli även hos oss. Missa inte!

Facebook
Instagram
Spotify