EBBA GOLD

Ebba Gold är ett tributeband som hyllar Ebba Grön, Imperiet och Thåströms solokarriär. Gruppen har turnerat flitigt i Sverige och är ett av landets mest anlitade tributeband. Ebba Gold består av Erik Myrsell (sång/gitarr), Kimmen Svensson (gitarr), Petta Gustavsson (bas) och Per Staffas (trummor).

Svensk punks mest klassiska band är tveklöst Ebba Grön. Bandet existerade mellan 1977 och 1983 och skrev hits på löpande band. ”800 grader”, ”Die Mauer” och ”Ung och kåt” för att nämna några. En annan stor hit är ”Staten och kapitalet”, vilket är en cover av Blå Tågets ”Den ena handen vet vad den andra gör ”. En version som blev så populär att många tror att det är en originallåt

Ur Ebba Gröns aska reste sig Imperiet som också satt stora avtryck inom Svensk musikhistoria. Stora hits i detta fall är t ex ”Du ska va president”, ”Guld och döda skogar”. samt en legendarisk tolkning av Bellmans ”Märk hur vår skugga”. Joakim Thåström var centralgestalt i de båda banden och har även haft en framgångsrik karriär som soloartist.

Vi är många som låtit hitsen från de nämnda ”Thåström-akterna” utgöra soundtracket till våra hemmafester. Tänk vilket party det kommer att bli när alla dessa låtar framförs live.

Facebook
Instagram
Spotify