De Lyckliga Kompisarna

”Ishockeyfrisyr”, i folkmun kallad ”Hockeyfrilla”, lär vara De Lyckliga Kompisarnas mest kända låt hos den genomsnittlige svensken. Gissningsvis beror det på att låttiteln nämndes i den legendariska klorinsketchen av Robert Gustafsson och resten av Killinggänget. Och visst är den bra, men låtskatten är betydligt större än så. ”Dit kuken pekar”, ”Dricka sprit och hålla käften” och ”Egon” är även de låtar som tillhör toppen av bandets karriär och listan kan göras betydligt längre än så.

De Lyckliga Kompisarna, eller DLK, bildades 1989 och höll i första skedet på fram till 1997. 2008 var gruppen igång igen och har hållit på sedan dess. Konstanten i bandet är grundaren Mart Hällgren (sång/bas). Sedan återföreningen består bandet även av de nya gitarristerna Roger Reinstam och Simon Dahlberg samt trummisen Jouni Haapala som även var en del av DLK i början av bandets karriär.

DLK spelar trallpunk. Som benämningen antyder så handlar det om lättsjungen punk. Vi räknar därför kallt med stor allsång under DLK´s konsert. Ni är välkomna med eller utan hockeyfrilla.

Låttips:
När Kristoffer Spelar Flipperspel
Ishockeyfrisyr
En Öl Till

Facebook
Instagram
Spotify