Dirkschneider

Sångaren Udo Dirkschneider slog igenom med Accept. Bandet startade 1976 och deras första skiva släpptes 1979. Udo var med i gruppen fram till 1987 då han bildade sitt eget band, U.D.O. Mellan 1992 och 1996 var han åter igen sångare i Accept och dessutom gjorde han ett 20-tal spelningar 2005 med bandet som då egentligen var nerlagt.

Accept återbildades 2009 med annan sångare medan Udo säger sig helt utesluta ytterligare en återförening med bandet. Däremot har det blivit en vana att köra de stora Accept-hitsen även under U.D.O-flagg. En vana som Udo och hans manskap nu tänker lägga av med. Därmed det tillfälliga namnbytet till Dirkschneider. Under detta namn gäller nämligen 100 % Accept-låtar i setlistan.

Laguppställningen i bandet har ändrats en del de senaste åren. Den enda konstanten i bandet vid sidan av Udo är Fitty Wienhold (bas) som varit med ända sedan 1996. Gitarristerna Andrey Smirnov och Kasperi Heikkinen kom med 2012 respektive 2013. Det senaste nytillskottet är trummisen Sven Dirkschneider, son till Udo.

Dirkschneider-turnén har hållit på sedan februari 2016 och hunnit resultera i liveskivan ”Back to the Roots”. När denna turnén är över ska det enligt uppgift inte förekomma Accepts låtar i liverepertoaren mer – inte ens ”Balls to the wall”. Vill ni se och hör den och många andra Acceptlåtar framföras av originalsångaren så börjar chanserna ta slut. Missa inte!

 

 

Facebook
Instagram
Spotify