Dan Reed Network

Nån som kommer ihåg låten”Rainbow Child” från 1990? Om inte är det dags att minnas, alternativt bekanta sig med den. Vi kan nämligen nu berätta för er att bandet som gjort denna fantastiska låt styr kosan mot Knislinge i sommar. Mina damer och herrar – Dan Reed Network!

Gruppen startade 1984 och höll i första skedet på till 1993. Sedan 2012 är bandet återförenat, och då talar vi om en ÄKTA återförening. Bortsett från keyboardposten så har samtliga medlemmar, dvs Dan Reed (sång), Brion James (gitarr), Melvin Brannon II (bas) och Dan Pred (trummor), varit med från start.  Keyboardisten Blake Sakamoto hakade på 1987 och har varit med på alla skivor utom en första EP så han får i princip också räknas som originalmedlem.

Den självbetitlade fullängdsdebuten släpptes 1988 och innehöll bland annat den svängiga hiten ”Ritual”. Uppföljaren ”Slam”, där ”Rainbow Child” ingår, samt tredje skivan ”The Heat” släpptes kvickt därpå. Musikaliskt är det själfull rock med funkiga inslag, bitvis inte helt olik redan släppta Electric Boys, det handlar om. Liksom Electric Boys hamnade Dan Reed Network fel i tiden. Grungen kom och då skulle man mer vara nedstämd än tekniskt skicklig musiker.

Likt svenskarna har Dan Reed Network också släppt grym musik efter återföreningen. Deras senaste skiva, ”Fight Another Day” (2016), är en platta av högsta klass. Tror ni oss inte så rekommenderar vi att ni går ut på Spotify och lyssnar lite. Det kan ni i och för sig göra även om ni tror oss också.

Facebook
Instagram
Spotify