Black Ingvars

Det finns mycket att skriva i en presentation om Black Ingvars. Inte minst om egenheten att slå ihop klassiska hårdrocksriff från de största grupperna i genren med svenska dansbands- barnvise- och schlagerhits samt andliga sånger. Nu blev det inte riktigt så då bandet inte bara tog sig an spelningen utan även undertecknads jobb att skriva presentationen. Så här följer den…

”Vi är Sveriges bästa liveband!

Black Ingvars startade som ett skämt 1995 och det skulle bara pågå i ett år. Nu tjuotre år senare, har skämtet blivit lite mer på allvar och bandet låter bättre än någonsin. Bandet är oerhört stolta att få spela på årets Helge Å-festival.

– Det har varit en dröm för oss att få spela på festivalen och nu skall vi verkligen ta tillfället i akt och visa publiken att vi är Sveriges bästa liveband. Och känner jag oss rätt kommer vi säkert ställa till med någon form av skandal också, säger gitarristen Magnus Tengby.

– Det är så sjukt. Det är bara roligare och roligare att spela för vår publik. Vi trodde att både vi och publiken skulle tröttna på vår bastardhårdrock, men det verkar vara precis tvärt om, säger sångaren Anders Möller.

2018 kommer Black Ingvars göra en stor vår- och sommarturné över hela norden. Det blir festivaler, stadsfester och folkparksspelningar. Bandet har släppt 8 album och har sålt över en miljon ex. Idag är bandet ett av de mest nerladdade hårdfrocksbanden på Spotify.”

…och därmed säger vi till bandet: Välkomna till Knislige!

Facebook
Instagram
Spotify